20161213 kesakeittiovaunut kh isokuva
HOITO-OHJEET MUURIKKA KESÄKEITTIÖVAUNUILLE:

Kesäkeittiövaunu Basic tuotenro to690 / to690M ja
Kesäkeittiövaunu Iso Profi tuotenro to691 / to691M

Kesäkeittiövaunut säilyvät siistinä ja kestävät kauemmin, kun niitä huolletaan säännöllisesti. Aurinko, ilmankosteus ja - saasteet sekä lämpötilojen vaihtelut rasittavat vaunujen pintoja. Säännöllinen puhdistus, pintakäsittelyn kunnosta huolehtiminen ja oikeanlainen varastointi auttavat vaunuja säilymään paremmin. Talven yli paras varastointipaikka vaunuille on kuiva, viileä ja ilmastoitu paikka. Kesällä vaunut säilyvät parhaiten katoksen suojassa.

1. Puunväristen kesäkeittiövaunujen puutasot:

Puutasot on käsitelty tehtaalla ohuella sävytetyllä selluloosalakalla. Puhdistus: Kostutetulla pyyhkeellä, puhdistuksessa voidaan käyttää mietoa pesuainetta. Kuivaa puuosat heti puhdistuksen jälkeen. Puutasojen pinnat voi lakata uudelleen. Uudelleen lakattaessa hio pinta ohuelti, puhdista pöly ja lakkaa ohennetulla esim. sävytetyllä uretaani-alkydilakalla. Jos poistat vanhan lakan pois kokonaan, pohjusta paljas puupinta puunsuojapohjusteella ennen lakkausta. Lakkaa tarvittaessa kahteen kertaan. Ohut puuöljy suojaa lakkapintaa, mutta uusintalakkaus ei pysy hyvin öljytyllä pinnalla ja jos puuöljyä on käytetty, se on poistettava kokonaan ennen seuraavaa lakkausta. Säilytä vaunu kuivassa paikassa
kosteudelta, sateelta ja auringolta suojattuna.

2. Mustien kesäkeittiövaunujen puutasot:

Puutasot on maalattu tehtaalla vesiliukoisella puunsuojamaalilla. Puhdistus: Kostutetulla pyyhkeellä, puhdistuksessa voidaan käyttää mietoa pesuainetta. Kuivaa puuosat heti puhdistuksen jälkeen. Puutasojen maalipinnan voi korjata mustalla vesiliukoisella puunsuojamaalilla. Jos maalipinta on vaurioitunut, hio ensin vaurioitunut maali pois ja maalaa sen jälkeen puupinnat puunsuojapohjusteella. Maalaa lopuksi ulkokäyttöön sopivalla maalilla; joko mustalla matta- tai puolikiiltäväpintaisella uretaanimaalilla tai mustalla puunsuojamaalilla. Säilytä vaunu kuivassa paikassa kosteudelta, sateelta ja auringolta suojattuna.

3. Mustaksi maalatut rungon teräsosat ja - tasot:

Teräsosat ovat maalatut tehtaalla mustaksi pulverimaalauksella. Puhdistus: Kostutetulla pyyhkeellä, puhdistuksessa voidaan käyttää mietoa pesuainetta. Kuivaa heti puhdistuksen jälkeen Korjausmaalaus: Pese maalattava alue ja hio ohuella hiekkapaperilla. Poista hiomapöly ja maalaa esim. mustalla mattapintaisella polyuretaanimaalilla. Uudelleen maalaus on tehtävä maalivalmistajien ohjeiden mukaan.

Kesäkeittiövaunujen hoito-ohjeet (pdf)