Käyttö ja hoito-ohjeet opa


Tarttumattomia (non stick) pinnoitteita on erilaisia, mutta kaikille pätee samat käyttö- ja hoito-ohjeet.

KÄYTTÖÖNOTTO

Pese tuote käsin laimealla astianpesuaineliuoksella ja voitele pinnoite ruokaöljyllä.

KÄYTTÖOHJEET

Käytä kohtuullista lämpöä, ei lieden täyttä lämpöä, sillä korkea lämpötila vahingoittaa helposti pinnoitteen. Älä jätä tuotetta lämpenemään tyhjänä, sillä näin se ylikuumenee. Ylikuumentunut pinnoite haurastuu/ tummuu ja tuotteen käyttöikä lyhenee. Etenkin induktioliedellä kannattaa olla varovainen lieden lämpötilan kanssa, induktioliesi voi kuumentua hetkessä niin kuumaksi, että pinnoite vaurioituu.

Kun aloitat paistamisen, aseta tuote kylmälle liedelle. Aloita kuumentaminen laittamalla ensin esim. tilkka vettä, voinokare tai öljyä paistoastiaan. Astia on käyttövalmis, kun vesi/rasva alkaa kiehua tai tummua. Käytä aina muovisia tai puisia paisto- ja keittovälineitä. Vältä kovaa pinnan hankausta, kun astia on kuuma.

PUHDISTUS

Suosittelemme pinnoitettujen tuotteiden pesua käsin miedolla astianpesuaineliuoksella, näin saat pidennettyä astian käyttöikää. Tiskikoneen pesuaineet kuluttavat tarttumattoman pinnan nopeasti.

Kuivunut tai pohjaan tarttunut ruoka puhdistetaan liottamalla astia lämpimällä vedellä tai pesuaineliuoksella. Vedestä aihetuvat kalkkitäplät tai raidat voi puhdistaa laimennetulla etikalla (1-2 dl/1 l vettä) tai sitruunamehulla.