Käyttö ja hoito-ohjeet opa
KÄYTTÖ

mariPese uusi kattila laimealla astianpesuaineliuoksella. Huuhtele ja kuivaa huolella ennen käyttöönottoa. Tiukasti kiinni juuttunut etiketti irtoaa parhaiten ruokaöljyhauteella. Kattilat ja kannet ovat konepesun kestäviä. Opa teräskattilat sopivat kaikille liesityypeille, myös induktioliesille. Keittoastiat, joissa on teräskorvat, sopivat myös uunikäyttöön.

Älä keitä kattilaa kuiviin, koska silloin pohja voi vaurioitua. Sammuta ensin levy ja anna kattilan jäähtyä levyllä ennen nostoa, jos kattila on kiehunut kuiviin. Vaurioitunut tai irronnut kuuma pohja voi aiheuttaa vaaratilanteita.

PUHDISTUS

Kiiltävä teräspinta ei pidä karkeista harjoista, hankausjauheesta tai hankaavista sienistä eikä teräsvillasta.

Harmaanvalkeat pilkut ja laikut, kalkkikerrostumat

Kalkki ym. vedessä olevat mineraalit voivat saostuessaan muodostaa pohjalle harmaan pinnan tai vaaleita laikkuja, jotka eivät irtoa pesuaineilla. Puhdista pohja liottamalla kattilassa yön yli etikka-vesiliuosta (1-2 dl/1 l vettä). Pese ja kuivaa kattila käsittelyn jälkeen.

Pienet valkeat täplät astian pohjassa

Kattilaan ilmestyy valkeita täpliä, jos ruokasuola lisätään ennen kiehumista. Nämä voidaan puhdistaa myös laimennetulla etikalla. Suola tulisi lisätä vasta kiehumavaiheessa. Älä säilytä suolaisia ruokia pitkiä aikoja teräsastiassa, sillä ruokasuola aiheuttaa teräkseen pistesyöpymiä.

Sateenkaaren värit

Sateenkaaren värit teräksessä aiheutuvat äkillisestä lämmönvaihtelusta. Ilmiö on täysin vaaraton ja poistuu itsestään vähitellen. Voit käsitellä astian halutessasi etikkaliuoksella.

Tiukasti kiinni tarttunut ruoka

Tiukasti kiinni tarttunut ruoka johtuu yleensä liian suuresta lieden lämmöstä. Liota kattilaa tai keitä siinä pesuaineliuosta, jossa on 1 rkl emäksistä pesujauhetta ja 1 l vettä.

TAKUU

Takuu koskee valmistus- tai raaka-ainevirheitä. Takuu ei koske normaalia kulumista eikä vahinkoja tai kattilan vaurioita, jotka ovat syntyneet virheellisen käytön seurauksena. Takuuasioissa voit kääntyä tuotteen myyneen liikkeen tai suoraan tehtaan laadunvalvonnan puoleen.

KÄYTTÖOHJEET

Kerroskattila (pdf)
Haudekattila (pdf)