Me Opa Muurikalla olemme jo vuosikymmeniä tehneet työtä suomalaisen ruoanlaiton puolesta. Haluamme, että ihmiset kokoontuvat yhteen nauttiman ruoan laittamisesta. Yhä edelleen etsimme uusia tapoja toteuttaa yhteisiä, mieleenpainuvia hetkiä ruoanlaiton parissa. Tähän osioon on koottu käyttövinkkejä helpottamaan ja monipuolistamaan Muurikka-tuotteiden käyttöä.

SÄHKÖSAVUSTIN - SIISTI JA VAIVATON ajat1
VAIHTOEHTO SAVUSTAMISEEN!
Kala on maukas ja kevyt kesän herkku. Sähkösavustimella saat aidon savustuksen ilman avotulta. Erillinen irrallinen savupuru- kaukalo antaa kokille mahdollisuuden päättää milloin savustus alkaa vai alkaako se lainkaan. Muurikan sähkösavustin ei ole pelkkä savustin vaan myös monipuo- linen pihauuni. Tämä antaa paljon uusia mahdollisuuksia tehdä ruokaa yhdellä ja samalla laitteella. Sillä onnistut aina ja paistat helposti makkarat, lihat, kalat, perunat, vihannekset...Savulla aateloituna tai ilman. Itse voit keskittyä ottamaan rennosti!

OLETKO KOSKAAN AJATELLUT SAVUSTAA LIHAA?ajat_kasv
Nyt voit helposti antaa hienon savunmaun myös lihalle. Possun sisäfilee, kalkkunan- ja broilerin rintafileet sekä kaikki riistalihat saavat mahtavan lisäaromin savustuksen avulla. Kannattaa kokeilla!

Laita liha savustimeen, joka on esikuumennettu 5 - 8 min. Anna savustimen toimia ensin 15 - 20 min. uunina. Tämän jälkeen lisää savustimeen savupurukaukalo, jossa on kourallinen leppälastuja ja jatka kypsennystä savun kera 10 - 15 min. Tällä menetelmällä saat lihaan hienon savunmaun sen peittämättä lihan omaa makua. Mikäli haluat voimakkaamman savun maun lihaan, voi savustuspurut laittaa aikaisemmin. Kypsennysajat ja savunantoaika kannattaa kokeilla itselleen sopiviksi. Savustinta voit käyttää ympäri vuoden pihassa, terassilla tai vaikkapa parvekkeella.

puulajit